Анотация

Въпрос

Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, четвърто гражданско отделение, в закрито заседание на двадесет и осми февруари през две хиляди двадесет и втората година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: МИМИ ФУРНАДЖИЕВА

ЧЛЕНОВЕ: ВЕЛИСЛАВ ПАВКОВ

ДЕСИСЛАВА ПОПКОЛЕВА

като изслуша докладваното от съдия Фурнаджиева гр. д. №******гражданско отделение на съда за 2021 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 288 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на Прокуратурата на Република България чрез прокурор К. Д., против решение №******г., постановено по гр. д. №******г. по описа на Софийски окръжен съд, в частта му, с която се потвърждава решение №******г., постановено по гр. д. №******г. по описа на Районен съд София, в частта му за осъждане на прокуратурата да заплати на основание чл. 2, ал. 1, т. 3 ЗОДОВ на Д. К. Н. сумата от 6000 лева (от частично предявения иск за 10000 лева от общо вземане от 40000 лева), ведно със законната лихва, считано от 09.08.2013 г., обезщетение за неимуществени вреди от повдигнато на Н. обвинение в извършването на престъпления, по което впоследствие е бил частично оправдан за 15 от общо 16 от обвиненията за извършени престъпления с влязла в сила присъда

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Определения по чл. 288 ГПК, Предстои добавяне (допуска/недопуска)

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

Навигация