Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Костадинка Недкова


Анотация

Въпрос

Ако искът е доказан по основание, може ли да бъде отхвърлен, поради недоказване на размера му, съответно може ли да се отхвърли изцяло иск, ако е доказан по основание и частично по размер, вкл. когато искът е предявен по реда на чл. 422 ГПК?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД на Република България, Търговска колегия, Първо отделение, в публичното заседание на двадесет и шести май две хиляди и шестнадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

РАДОСТИНА КАРАКОЛЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

МАРИАНА КОСТОВА, КОСТАДИНКА НЕДКОВА

при участието на секретаря Наталия Такева, като разгледа докладваното от съдия Костадинка Недкова т. дело N 855 по описа за 2015г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на [фирма] – [населено място], срещу решение №******г. по в. гр. д. №******г. на Окръжен съд Видин, с което е потвърдено решение №******г., постановено по гр. д. №******г. на Районен съд Видин. С последното първоинстанционният съд е отхвърлил иска на ищеца, настоящ касатор, срещу [фирма], Н. Д., И. Д., И. Д. и [фирма] за установяване съществуване на вземане на ищеца към ответниците при условията на солидарност за сума в размер на 10 325.47 евро /равностойни на 20 194.86 лв./ по запис на заповед от 28.01.2010г., издаден от първия ответник като обезпечение на вземане по договор за банков кредит №******г. и авалиран от останалите ответници.

В касационната жалба се сочи, че обжалваното решение е неправилно, тъй като

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация