Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Николай Марков


Анотация

Въпрос

Допустимо ли е с оглед правомощията на въззивната инстанция при разглеждане и решаване на делото, предвид разпоредбата на чл. 269, предл. 2 ГПК, въззивният съд да постанови решението си въз основа на невъведени от страните възражения, факти и обстоятелства, по които не са събирани доказателства и страните не са имали възможност да изградят защитната си позиция?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД на Република България, ТК, II отделение, в открито заседание на тридесет и първи май, две хиляди и шестнадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ВАНЯ АЛЕКСИЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

КАМЕЛИЯ ЕФРЕМОВА, НИКОЛАЙ МАРКОВ

като разгледа докладваното от съдия Марков т. д.№******г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на Г. З. Х. срещу решение №******г. по в. т. д.№******г. на АС Пловдив. С обжалваното решение е потвърдено решение №******г. по т. д.№******г. на ОС Пловдив, с което са отхвърлени предявените от Г. З. Х. и [фирма], като съищец, срещу [фирма] искове по чл. 134 ЗЗД, за осъждане на ответника да заплати на съищеца: сумата от 123 800 лв., ведно със законната лихва от 14.06.2013 г., застрахователно обезщетение за откраднат лек автомобил, ползван от Г. З. Х. на основание договор за финансов лизинг, сключен с [фирма], за който автомобил е бил сключен договор за застраховка между съищеца и ответника, както и сумата от 36 980.27 лв. – обезщетение за забава за периода 21.07.2010 г. – 13.06.2013 г.

В жалбата се излагат съображения, че решението е неправилно. Посочва се,

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация