Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Албена Бонева


Анотация

Въпрос

Длъжен ли е съдът да съобщи на страните служебно известните му обстоятелства, които е взел предвид в решението по делото?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, гражданска колегия, четвърто отделение, в открито съдебно заседание на десети март две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

СВЕТЛА ЦАЧЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

АЛБЕНА БОНЕВА, БОЯН ЦОНЕВ

при секретаря Стефка Тодорова, като изслуша докладвано от съдията Албена Бонева гр. дело №******г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 290 ГПК и е образувано по касационна жалба, подадена от [фирма], [населено място], чрез юрисконсулт И. Г., срещу въззивно решение №******г., постановено Варненския окръжен съд по гр. д. №******г.

Излага доводи за неправилност поради допуснати съществени нарушения на съдопроизводствените правила – чл. 155 ГПК и необоснованост, довели до противоречие с материалния закон. Иска отмяна на въззивното решение и отхвърляне на исковете. Моли за присъждане на съдебноделоводни разноски по делото.

Насрещната страна [община], чрез кмета А. К. С., е отговорила в срока по чл. 287, ал. 1 ГПК, че въззивното решение е правилно. Моли за присъждане на съдебноделоводни разноски за инстанцията.

Третото лице – помагач на жалбоподателя, [фирма], АД, [населено място], не е подало отговор на касационната жалба, нито е изразило становище по-късно в хода на съдебното дирене.

Касационното обжалване е допуснато с

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация