Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Емил Томов


Анотация

Въпрос

Представляват ли заявленията за изпращане на пари по системата „У. Ю.”(W. U.) документи , удостоверяващи получаването им от лицето, в чиято полза са наредени и как се прилага чл.154 ГПК при отсъствието на доказателство по какъв начин наредените парични суми са получени?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, трето гражданско отделение, в съдебно заседание на четиринадесети април, две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ТАНЯ МИТОВА

ЧЛЕНОВЕ:

ЕМИЛ ТОМОВ, ДРАГОМИР ДРАГНЕВ

при участието на секретаря Р. Иванова.

изслуша докладваното от съдията Емил Томов гр. дело №******година.

Производството е по реда на чл. 290 ГПК.

Образувано е на касационна жалба на К. В. Ц. срещу решение №******г, допълнено с решение №******г по в. гр. дело №******г. на Софийски апелативен съд, с което след отмяна на решение от 14.02.2014г по гр. д №******г на Софийски градски съд е уважен иск на основание чл. 79, ал. 1 във вр. чл. 284, ал. ЗЗД и ответникът, понастоящем касатор, е осъден да заплати сумите 48 000 евро,37 570 лева и 24 900 щатски долара, които е получил, съответно е бил длъжен да отчете като довереник, по силата на договор за поръчка с ищеца В. В. , руски гражданин.

В касационната жалба се изтъква неправилност на решението, като постановено при съществено нарушение на процесуални правила, в противоречие със закона и необосновано Поддържа се и оплакване за недопустимо произнасяне в частта за разноските. В нарушение на процесуалния закон са

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация