Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Светла Цачева


Анотация

Въпрос

Относно направеното от ответника признание за дължимост на претендираното вземане и да се произнесе по съществото на делото, независимо от приемане на вземането в производството по несъстоятелност.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД, Четвърто гражданско отделение в съдебно заседание на десети март две хиляди и шестнадесета година в състав:

Председател:

Светла Цачева

Членове:

Албена Бонева, Боян Цонев

при секретаря Стефка Тодорова, изслуша докладваното от съдията Цачева гр. д. №******година и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по чл. 290 ГПК.

С определение №******година е допуснато касационно обжалване на решение №******година по гр. д. №******година на Софийски градски съд в частта му по предявените от Д. Л. Б. от [населено място] против [фирма] в несъстоятелност искове с правно основание чл. 128 КТ и чл. 86 ЗЗД за присъждане на трудово възнаграждение в размер на 2984.06 лева за периода от 01.07.2009 г. до 01.09.2010 г. и за обезщетение за забава в размер на законната лихва от 527,77 лева.

Касационно обжалване е допуснато поради наличие на противоречива практика по обуславящия изхода на делото процесуалноправен въпрос: налице ли е правен интерес от претенция по чл. 128 КТ за присъждане на неизплатено от работодателя в несъстоятелност трудово възнаграждение, когато вземането е прието в производството по несъстоятелност.

В решение от 09.12.2013 год. по гр. д. №******год. на Бургаския окръжен съд, влязло в

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 2 ГПК

Навигация