Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2014

докладвано от съдия Анна Баева


Анотация

Въпрос

Допуска ли чл.8 от Наредба № 3 в хипотезата на по-рано постъпило платежно нареждане за директен дебит, по което към момента на депозирането му не са настъпили условията по чл.16 от Наредба № 3, и последващо постъпило платежно нареждане, доставчикът на платежни услуги да осъществи втората транзакция, без да изчака изтичането на пет работни дни, съгласно чл.16, ал.4 от Наредба № 3, за да извърши хронологично по-рано постъпилото платежно нареждане?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД на Република България, Търговска колегия, Второ отделение, в съдебно заседание на тридесет и първи май две хиляди и шестнадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

РОСИЦА КОВАЧЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

ЕМИЛИЯ ВАСИЛЕВА, АННА БАЕВА

при секретаря София Симеонова, като изслуша докладваното от съдия Анна Баева т. д. №******г. и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на [фирма], [населено място], представлявано от адв. Е. и адв. Б., срещу решение №******г. по т. д. №******г. на Софийски апелативен съд, Търговска колегия, 9 състав, с което е потвърдено решение №******г. по т. д. №******г. на Софийски градски съд, ТО, VI-14 състав и [фирма] е осъдено да заплати на ТБ „Р. (БЪЛГАРИЯ)” ЕАД сумата 2 400 лева – разноски във въззивното производство. С потвърденото първоинстанционно решение са отхвърлени предявените от [фирма] против ТБ „Р. (БЪЛГАРИЯ)” ЕАД иск с правно основание чл. 27, ал. 1 ЗПУПС вр. чл. 49 вр. чл. 45, ал. 1 ЗЗД за сумата 45 600 лева, представляващи вреди вследствие непозволено увреждане по обработка на кредитен превод, извършен на 27.05.2011г., с който [фирма] се разпорежда с наличността от сметката си в полза

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 3 ГПК

Навигация