Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Мариана Костова


Анотация

Въпрос

Допустимо ли е начисляването на наказателни лихви за забава и законна лихва за забава върху едно и също вземане, за един и същи период на забава в частност когато вземането е преоформено по реда на ЗУНК, договорени до 31.12.1990г.?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД, Търговска колегия, Първо отделение, в публично заседание на двадесет и осми април през две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

РАДОСТИНА КАРАКОЛЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

МАРИАНА КОСТОВА, КОСТАДИНКА НЕДКОВА

при участието на секретаря Милена Миланова, като изслуша докладваното от съдията Костова т. д. №******г. и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 290 ГПК и сл.

Образувано е по касационна жалба на [фирма] в н. срещу решение №******г., постановено по в. т. дело №******г. на Варненския апелативен съд, с което е потвърдено решение №******г. по т. дело №******г. на Разградския окръжен съд.

В касационната жалба касаторът поддържа оплаквания за незаконосъобразност, необоснованост и съществени нарушения на съдопроизводствените правила, отменителни основания по чл. 281, т. 3 ГПК. Според жалбоподатгеля въззивният съд не е обсъдил всички направени от касатора – въззивник доводи и възражения във въззивната жалба отнасящи се до главния и евентуален иск, обсъден е единствено АУДВ №269/7.08.2002г. и издадения въз основа на него изпълнителен лист. Не са обсъдени АУДВ №21/24.07.2006г. и АУЧДВ №8/10.03.2008г., възраженията му относно характера на установените с тях плащания / главници и лихви/, както и че по

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 3 ГПК

Навигация