Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Емилия Василева


Анотация

Въпрос

Каква следва да е връзката между обедняването и обогатяването в хипотезата на неоснователно обогатяване по чл. 59 ЗЗД – пряка причинно-следствена или е достатъчно двете състояния да произтичат от общ факт или от обща група факти?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД на Република БЪЛГАРИЯ, Търговска колегия, Второ отделение в открито съдебно заседание на тридесет и първи май през две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

РОСИЦА КОВАЧЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

ЕМИЛИЯ ВАСИЛЕВА, АННА БАЕВА

при участието на секретаря София Симеонова, като изслуша докладваното от съдия Емилия Василева т. дело №******г., взе предвид следното:

Производството е по чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на ищеца [фирма], [населено място] чрез процесуален представител адв. П. И. В. – П. срещу решение №******г. по в. т. дело №******г. на Бургаски апелативен съд, Търговско отделение, с което е потвърдено решение №******г. по т. дело №******г. на Бургаски окръжен съд. С потвърдения първоинстанционен съдебен акт е отхвърлен предявеният от,, Арастрой”Е. против А. Д. Д. като ЕТ,, А. – 1 – А. Д.“, [населено място] иск за заплащане на сумата от 26 000 лв., заявена като частична претенция от такава в общ размер на 82 000 лв., представляваща стойността на 177.39 кв. м. в идеални части от правото на собственост върху поземлен имот с идентификатор №81178.9.27 по кадастралната карта и кадастралните регистри на [населено място], с която стойност ответникът се е обогатил

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация