Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Гергана Никова


Анотация

Въпрос

Относно възможността да се придобие имот от несобственик по давност, с доказателствената сила на акта за държавна собственост, дали следва при реституция по реда на ЗСПЗЗ съдът служебно да назначи експертиза относно установяване на факта дали реституцията би осуетила или затруднила функционирането на реализираното мероприятие.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВНИЯТ КАСАЦИОНЕН СЪД на Република България, Второ гражданско отделение, в открито съдебно заседание на шести юни през две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ЕМАНУЕЛА БАЛЕВСКА

ЧЛЕНОВЕ:

СНЕЖАНКА НИКОЛОВА, ГЕРГАНА НИКОВА

при участието на секретаря Теодора Иванова, изслуша докладвано от съдия Гергана Никова гр. дело №******г. и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 290 ГПКчл. 293 ГПК.

С определение №******г., постановено по настоящото дело по реда на чл. 288 ГПК, е допуснато касационно обжалване на въззивно решение №******г. на Апелативен съд - Б., постановено по в. гр. д.№******г., за да се провери допустимостта на въззивното решение в частта, в която съдът се е произнесъл по предявените срещу С. Д. И. и срещу [фирма] искове за отричане правото им на собственост върху имот с идентификатор 51500.510.114, както и в приложното поле на чл. 280, ал. 1, т. 1 ГПК по въпроса за възможността да се придобие имот от несобственик по давност относно частта от въззивното решение, в която съдът се е произнесъл по предявените искове за отричане правото на собственост на [фирма] върху имоти с идентификатори 51500.510.114 и 51500.510.117.

Касаторите С.

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация