Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Емилия Василева


Анотация

Въпрос

Кое тълкуване следва да се приложи от националния съд по конкретно дело при противоречие между Решения на Съда на Европейския съюз, обективирани в Определение на Съда на Европейския съюз, постановено по реда на чл. 104, § 3, ал. 1 от Процедурния правилник въз основа на отправено преюдициално запитване по същото дело, и Тълкувателно решение на Върховния касационен съд, и съответно кое тълкуване има превес?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД на Република БЪЛГАРИЯ, Търговска колегия, Второ отделение в открито съдебно заседание на тридесет и първи май през две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

РОСИЦА КОВАЧЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

ЕМИЛИЯ ВАСИЛЕВА, АННА БАЕВА

при участието на секретаря София Симеонова, като изслуша докладваното от съдия Е. Василева т. дело №******г. и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба, подадена от ищеца Канон К. К., Т., Я. чрез процесуален представител адв. М. Л. Г. – Т. срещу решение №******г. по т. дело №******г. на Софийски апелативен съд, ТО, 6 състав, с което е потвърдено решение №******г. по т. дело №******г. на Софийски градски съд, Търговско отделение, VІ-3 състав и ищецът Канон К. К., Т., Я. е осъден да заплати на ответника [фирма], [населено място] направените във въззивното производство разноски в размер общо 3 309 лв. С потвърдения първоинстанционен съдебен акт са отхвърлени следните предявени от Канон К. К., Т., Я. срещу [фирма], [населено място] искове:

1/ за установяване факта на нарушение на правата на ищеца върху марка на Общността C. - фигуративна с рег. №00346172 и национални словни търговски марки

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 3 ГПК

Навигация