Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Борислав Белазелков


Анотация

Въпрос

Дали в случаите, когато заместващото съгласие се иска за определен период от време, родителят е длъжен да посочва точните дати на всяко едно отделно пътуване и докъде бе бъде осъществено то в този период, както и да представя доказателства за това?
За изслушването на детето по реда на чл. 15 ЗЗДет в производството по чл. 127а СК.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд, Четвърто гражданско отделение, в публичното заседание на 09.03.2016 (девети март две хиляди и шестнадесета) година в състав:

Председател:

Борислав Белазелков

Членове:

Борис Илиев, Димитър Димитров

при участието на секретаря РАЙНА ПЕНКОВА, като разгледа докладваното от съдията ДИМИТЪР ДИМИТРОВ, гражданско дело №******година, за да се произнесе взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 290 ГПК и е образувано по повод на подадена Д. Н. Д. срещу решение №******година на Окръжен съд София, постановено по гр. д. №******година, в частта му, с която е потвърдено решение №******година на Районен съд Костинброд, постановено по гр. д. №******година, касационна жалба с вх. №903/23.04.2015 година.

В касационната жалба се излагат доводи за неправилност на обжалваното решение, а също така се твърди, че същото е постановено при допуснати от съда съществени нарушения на съдопроизводствените правила. Поискано е решението на Окръжен съд София да бъде отменено като се постанови друго, с което искането по чл. 127а СК бъде уважено изцяло..

Ответникът по касационната жалба Б. Н. Ц. не е подал отговор на същата, с който да изрази становище по допустимостта и основателността й, но в проведеното открито съдебно заседание е изразил становище, че

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация