Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Любка Богданова


Анотация

Въпрос

Относно промяна на имената на жалбоподателите в съответствие с приетото в разпоредбата на чл. 19, ал. 2 ЗГР, а съдът я отхвърил по съображения за липса на важни обстоятелства налагащи тази промяна. Искането е да се постанови ново решение, с което се допусни промяна на имената по чл. 19, ал. 2 ЗГР.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, ГК, Трето гражданско отделение, в публично заседание на тридесети март, две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

КАПКА ЮСТИНИЯНОВА

ЧЛЕНОВЕ:

Л. БОГДАНОВА, С. ДИМИТРОВА

при секретаря Райна Стоименова изслуша докладваното от съдията Б. гр. дело №******г.

Производството е по чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на А. А. А. Х., Ш. Т. А. А., А. А. К., действаща лично и със съгласието на родителите си А. Х. и Ш. А., А. А. К., чрез родителите си А. Х. и Ш. А., О. А. Х., чрез родителите си А. Х. и Ш. А., подадена чрез адвокат И. С. срещу въззивно решение №******г. по гр. дело №******г. на Софийски градски съд, с което е отменено решение по гр. д. №******г. на Софийски районен съд и е постановено друго, с което е оставена без уважение молбата на жалбоподателите на основание чл. 19 ЗГР.

С определение №******г. по настоящото дело е допуснато касационно обжалване на въззивното решение предвид вероятната недопустимост на съдебното решение, на основание чл. 280, ал. 1, т. 1 ГПК.

В касационната жалба се поддържа, че въззивното решение е неправилно, тъй като с

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация