Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Димитър Димитров


Анотация

Въпрос

Какво се включва в критерия „квалификация” по смисъла на чл. 329, ал. 1 КТ; за възможността на работодателя да извърши подбора по установени от самия него показатели, които да обхващат всички или част от общите критерии за оценка на работника или служителя по чл. 329, ал. 1 КТ и за обхвата на съдебния контрол за спазването на тези критерии при извършения преди уволнението подбор.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд, Четвърто гражданско отделение, в публичното заседание на 09.03.2016 (девети март две хиляди и шестнадесета) година в състав:

Председател:

Борислав Белазелков

Членове:

Борис Илиев, Димитър Димитров

при участието на секретаря РАЙНА ПЕНКОВА, като разгледа докладваното от съдията Димитър Димитров, гражданско дело №******година, за да се произнесе взе предвид следното:

История на спора

Производството е по реда на чл. 290 ГПК и е образувано по повод на подадена от „С. б. за д., п. л. и р.-К.” Е. [населено място] срещу решение №******година на Окръжен съд Сливен, постановено по гр. д. №******година, допълнено с постановеното по същото дело, решение №******година, касационна жалба с вх. №******година.

С обжалваното решение съставът на Окръжен съд Сливен след частична отмяна на решение №9/22.01.2015 година на Районен съд Котел, постановено по гр. д. №219/2014 година е признал за незаконно уволнението на С. Р. В. от заеманата от нея длъжност „рехабилитатор”, на основание на чл. 328, ал. 1, т. 2, предл. второ КТ-поради съкращаване на щата, извършено със заповед №РД-08-178/13.06.2014 година на Управителя на „С. б. за д., п. л. и р.-К.” Е. [населено място] и като такова го е отменил като е осъдил касатора да

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация