Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Петя Хорозова


Анотация

Въпрос

Длъжен ли е съдът, прилагайки чл. 52 ЗЗД за определяне на справедливо обезщетение за неимуществени вреди от непозволено увреждане, да се съобрази с указанията, съдържащи се т.ІІ на ППВС № 4/1968 г., като определи конкретния размер на обезщетението след обсъждане и анализиране на всички релевантни обстоятелства и въз основа на комплексната им оценка?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, Търговска колегия, второ отделение, в публично съдебно заседание на осемнадесети май през две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ТАТЯНА ВЪРБАНОВА

ЧЛЕНОВЕ:

БОЯН БАЛЕВСКИ, ПЕТЯ ХОРОЗОВА

при участието на секретаря Ирена Велчева

изслуша докладваното от съдия Петя Хорозова

т. д. №******г. и за да се произнесе, взе предвид:

Производството е по реда на чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на Г. Г. А. от [населено място], чрез процесуалния й представител адв. Т. Г. от САК, срещу решение №******г. по в. гр. д. №******г. на Софийски апелативен съд, ГО, VІІІ състав, с което е отменено решение от 12.06.2014 г. по гр. д.№******г. по описа на Софийски градски съд В ЧАСТТА, с което е уважен иск с правно основание чл. 226, ал. 1 КЗ /отм./ за разликата над 12 000 лв. до присъдените 20 000 лв. и искът на касатора против ЗД Б. НС АД за този размер е отхвърлен, както и с което е било частично отменено решението досежно разноските; и с което е потвърдено първоинстанционното решение В ЧАСТТА, с което искът е бил отхвърлен за разликата над

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация