Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Добрила Василева


Анотация

Въпрос

За значението на мотивите към решението по чл. 33, ал. 2 ЗС, при положение, че това решение бъде обезсилено по право и в хипотеза, в която съсобственикът е продал не само своята идеална част, но и частта на съсобственика си.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, първо гражданско отделение в съдебно заседание на четиринадесети април две хиляди и шестнадесета година в състав

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ДОБРИЛА ВАСИЛЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

МАРГАРИТА СОКОЛОВА, ГЪЛЪБИНА ГЕНЧЕВА

и при участието на секретаря Емилия Петрова изслуша докладваното от съдията Д. Василева гр. дело №******г. и за да се произнесе взе предвид следното:

Производството е по чл. 290 ГПК.

Образувано е по жалба срещу решение от 25.05.2015 г. по гр. д.№******г. на Софийски градски съд, с което е допусната делба на УПИ VІІ-219в кв.25 по плана на София, [населено място]- К. дол между съсобствениците Е. И. Г. от една страна и В. В. Т. и А. В. Т. от друга, при равни дялове за двете страни.

В. В. Т. и А. В. Т. са подали касационна жалба срещу решението на въззивния съд, като считат, че само те са собственици на целия имот, тъй като тяхната праводателка Д. П., респ. те самите, са придобили и частта на Е. И. Г. по давност.

За да се произнесе по жалбата настоящият състав на Върховния касационен съд, първо гражданско отделение съобрази следното:

По делото е установено, че първоначални съсобственици на имота са били Д. И. П. като наследник

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Навигация