Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Майя Русева


Анотация

Въпрос

Относно тълкуването на Забележка 2 към т.20 от Тарифа за таксите и разноските към Закона за частните съдебни изпълнители /ТТР ЧСИ/, редакция при приемането с ДВ, бр.35 от 28.04.2006г., вр. със Забележка 1 при определяне на такса по т.20 от Тарифата.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, Трето гражданско отделение, в открито съдебно заседание на двадесет и девети март през двехиляди и шестнадесета година, в състав:

ПРЕЦЕДАТЕЛ:

Ценка Георгиева

ЧЛЕНОВЕ:

Илияна Папазова, Майя Русева

при участието на секретаря Анжела Богданова, като разгледа докладваното от съдията Русева г. д.N.5323 по описа за 2015г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на [фирма] срещу решение №******г. д.№******г. д.№******гат се съображения за материална незаконосъобразност на обжалваното решение. Моли се за отмяната му.

Ответната страна Л. Т. Т. оспорва жалбата; претендира юрисконсултско възнаграждение.

С определение №******г. е допуснато касационно обжалване на основание чл. 280, ал. 1, т. 1 ГПК по въпроса за тълкуването на Забележка 2 към т. 20 Тарифа за таксите и разноските към Закона за частните съдебни изпълнители /ТТР ЧСИ/, редакция при приемането с ДВ, бр.35/28.04.2006г., вр. със Забележка 1 при определяне на такса по т. 20 Тарифата.

С обжалваното решение въззивният съд е намерил предявения иск с правно основание чл. 422 ГПК за основателен и е потвърдил първоинстанционното решение, с което той е уважен. От фактическа страна е приел, че

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация