Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Мими Фурнаджиева


Анотация

Въпрос

Съобразен ли е интересът на детето при определените от съда мерки по режима на лични контакти между бащата и детето и издръжката?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, четвърто гражданско отделение, в открито съдебно заседание на седми март през две хиляди и шестнадесетата година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

БОЙКА СТОИЛОВА

ЧЛЕНОВЕ:

МИМИ ФУРНАДЖИЕВА, ВЕЛИСЛАВ ПАВКОВ

при секретаря Цветанка Найденова, като изслуша докладваното от съдия Фурнаджиева гр. д. №******гражданско отделение на ВКС за 2015 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационната жалба на А. Т. П. от [населено място], приподписана от адв. Н. П., против въззивното решение №******г., постановено по в. гр. д. №******гр. Варна за 2015 г. в частта му, с която е потвърдено решение №******г., постановено по гр. д. №******гр. Варна за 2013 г. в частта му за определяне на режим на лични контакти между бащата Д. П. П. от [населено място] с детето М., родено на 9 май 2012 г., бащата е осъден да заплаща на детето месечна издръжка от 180 лева, считано една година от предявяването на иска, и е отхвърлена претенцията до пълния предявен размер от 600 лева, оставено е без уважение искането на П. да се даде разрешение за снабдяване със задграничен паспорт за неограничено пътуване

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Навигация