Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2014

докладвано от съдия Людмила Цолова


Анотация

Въпрос

Относно задълженията на въззивния съд да извърши самостоятелна преценка на доказателствата,да обсъди доводите на двете страни и да мотивира решението по съществото на правния спор.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховен касационен съд на Република България, Търговска колегия, Първо отделение в публичното заседание на осемнадесети април през две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ЕЛЕОНОРА ЧАНАЧЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

РОСИЦА БОЖИЛОВА, ЛЮДМИЛА ЦОЛОВА

при участието на секретаря Наталия Такева като изслуша докладваното от съдия Цолова т. д.№******г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на Н. В. Н. срещу решение №******г. по в. гр. д.№******г. по описа на Софийски апелативен съд 10 състав, с което е потвърдено решение №******г., постановено по гр. д.№******г. по описа на СГС ГО I-6 състав, с което изцяло е отхвърлен предявеният от него срещу [фирма] иск с правно основание чл. 208 КЗ /отм./ - за заплащане на застрахователно обезщетение в размер на 28 000 лв. за настъпило на 11.07.2012г. застрахователно събитие „Кражба на МПС“, ведно със законната лихва като неоснователен и недоказан.

В касационната жалба се поддържат доводи за неправилност и незаконосъобразност, поради нарушения на материалния закон, за необоснованост и за съществени нарушения на съдопроизводствените правила – основания за обжалване в хипотезата на чл. 281, т. 3 ГПК. Твърди се, че въззивният

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация