Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Мими Фурнаджиева


Анотация

Въпрос

Дължи ли наемателят на наемодателя обезщетение за ползата, от която е бил лишен последният, ако след прекратяването на договора за наем наемателят продължи ползването на имота, изразяващо се в съхраняване на негови вещи, въпреки противопоставянето на наемодателя?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, четвърто гражданско отделение, в открито съдебно заседание на седми март през две хиляди и шестнадесетата година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

БОЙКА СТОИЛОВА

ЧЛЕНОВЕ:

МИМИ ФУРНАДЖИЕВА, ВЕЛИСЛАВ ПАВКОВ

при секретаря Цветанка Найденова, като изслуша докладваното от съдия Фурнаджиева гр. д. №******гражданско отделение на ВКС за 2015 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационната жалба на Д. С. Д. от [населено място], чрез процесуалния му представител адв. П. А., против въззивното решение №******г., постановено по гр. д. №******градски съд за 2014 г., с което е потвърдено решение №******г., постановено по гр. д. №******гр. София за 2013 г. в частта му за отхвърляне на предявените от Д. против З. Ю. М. от [населено място] искове по чл. 236, ал. 2 ЗЗД за заплащане на сумата 7490 лева обезщетение за ползване на имот за периода 14 януари 2010 г. – 12 февруари 2012 г. и по чл. 86 ЗЗД за заплащане на сумата от 1661,33 лева лихва за периода 14 януари 2010 г. – 14 януари 2013 г., и в тежест на касатора са присъдени

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация