Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Бонка Дечева


Анотация

Въпрос

Обуславя ли, с оглед разпоредбата на чл. 341 ГПК, нередовност на исковата молба за делба на земеделски имоти непредставянето на скиците към решенията на поземлената комисия за възстановяване на собствеността, съставляващи неразделна част от тях и длъжен ли е в този случай съдът да даде указания на ищеца да представи тези доказателства?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, първо гражданско отделение, в съдебно заседание на 12 април две хиляди и шестнадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ЖАНИН СИЛДАРЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

БРАНИСЛАВА ПАВЛОВА, БОНКА ДЕЧЕВА

при участието на секретаря Даниела Никова

и в присъствието на прокурора

изслуша докладваното от съдията БОНКА ДЕЧЕВА

гр. дело 5244/2015 година

Производството е по чл. 290 ГПК

С определение №******г.. по касационна жалба на М. К. В. е допуснато касационно обжалване на решение №******г. по в. гр. д. №******г. на Варненския окръжен съд, с което е отменено решение №******г. по гр. д. №******г. на Районен съд- Провадия и вместо него е постановено друго, с което:

- е отхвърлен искът за извършване на съдебна делба на описаните в исковата молба 12 бр. земеделски имоти между съделителите М. К. В., Д. К. С., Б. А. Б. и А. А. А.

- е отхвърлен искът, предявен от М. К. В. против Д. К. С., Б. А. Б., А. А. А. за отмяна на основание чл. 537, ал. 2 ГПК на нотариален акт за собственост на недвижим имот, придобит по давностно владение №13, т.ІІ, дело №201 от 06.04.2011 г. на нотариус с рег. №225

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 3 ГПК

Навигация