Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Олга Керелска


Анотация

Въпрос

Налице ли е процесуално нарушение на съда след като не се е произнесъл по направено искане от ищцата заявено с исковата молба за възстановяване на предбрачното й фамилно име и след като е задължен по силата на чл. 326 ГПК служебно да вземе отношение по този въпрос?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховен касационен съд на Република България, Трето гражданско отделение в открито заседание на двадесет и осми март две хиляди и шестнадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

МАРИЯ ИВАНОВА

ЧЛЕНОВЕ:

ЖИВА ДЕКОВА, ОЛГА КЕРЕЛСКА

Като изслуша докладваното от съдия Керелска гр. дело №******г. и за да се произнесе взе предвид следното:

Производството по делото е по чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на Д. И. О., подадена чрез пълномощника й адв. Ал. Краварски срещу въззивно решение от 09.06.2015 г. на Софийски градски съд І брачен въззивен състав по гр. д. №******г. в частта, в която е потвърдено решението по гр. д. №******г. на Софийски районен съд,ІІІ г. о.,117-ти състав относно вината, режима на лични отношения на бащата с детето, фамилното име и разноските присъдени на ответника.

С определение №******г. по делото касационното обжалване е допуснато досежно решението в частта за фамилното име по въпроса: „Налице ли е процесуално нарушение на съда след като не се е произнесъл по направено искане от ищцата заявено с исковата молба за възстановяване на предбрачното й фамилно име и след като е задължен по силата на чл. 326 ГПК служебно да вземе отношение по този въпрос”.

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация