Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Светлана Калинова


Анотация

Въпрос

При какви условия може да се приеме, че наследникът с право на запазена част може да я допълни от останалото неразпоредено от наследодателя имущество?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, Първо гражданско отделение, в съдебно заседание на двадесет и четвърти март през две хиляди и шестнадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Емануела Балевска

ЧЛЕНОВЕ:

Светлана Калинова, Геника Михайлова

при участието на секретаря Даниела Цветкова и в присъствието на прокурора като изслуша докладваното от съдия Светлана Калинова гражданско дело №******година и за да се произнесе взе предвид следното:

Производството е по чл. 290 - 293 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на П. И. Г. от [населено място] срещу въззивното решение на Пернишкия окръжен съд, постановено на 21.05.2015г. по в. гр. д.№******г., с което са отхвърлени като неоснователни предявените от П. И. Г. искове срещу Б. И. Г. и Е. И. Т. с правно основание чл. 30, ал. 1 ЗН, с които се иска да бъде намалено дарението на втори етаж от масивна жилищна сграда, построена върху парцел V.-общински, в кв.37 по плана на [населено място], извършено от баща му И. Г. З. в полза на ответниците, до размера, необходим за допълване на запазената му част от наследството.

С определение

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 3 ГПК

Навигация