Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Бонка Дечева


Анотация

Въпрос

Относно задължението на съда, установено с нормата на чл. 236, ал. 2 ГПК да обсъди доводите и възраженията на страните и събраните доказателства относими към предмета на спора, да формира изводи по тях, които да мотивира.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, първо гражданско отделение, в съдебно заседание на 22 март две хиляди и шестнадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ДОБРИЛА ВАСИЛЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

ЖАНИН СИЛДАРЕВА, БОНКА ДЕЧЕВА

при участието на секретаря Даниела Никова и в присъствието на прокурора изслуша докладваното от съдията БОНКА ДЕЧЕВА гр. дело 5267/2015 година

Производството е по чл. 290 ГПК

С определение №******г. по касационна жалба на С. К. А. е допуснато касационно обжалване на решение №******г. по гр. д.№******г. на Кюстендилски окръжен съд, с което е потвърдено решение №******г., постановено по гр. д.№******г. на РС-Дупница в обжалваната от него част, с която е признато за установено по отношение на него, че Т. Т. Т. е собственик на основание реализирано право на строеж по време на брака й с М. К. А. на ½ ид. ч. от втория етаж от двуетажната жилищна сграда с идентификатор №68689.19.352.1 по кадастралната карта на [населено място], построена въз основа на отстъпено право на строеж от държавата в имот с идентификатор 68789.19.352, находящ се на [улица]. и е отхвърлен предявения от него насрещен установителен

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация