Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Емануела Балевска


Анотация

Въпрос

съдът е длъжен да прецени всички правнорелевантни факти, от които произтича спорното право, да обсъди всички доказателства и доводите на страните, както и че необсъждането на доказателства и доводи представлява процесуално нарушение, което когато е съществено, е основание за отмяна на решението поради допуснати съществени нарушения на съдопроизводствените правила.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВНИЯТ КАСАЦИОНЕН СЪД на РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, ІІ гражданско отделение, в открито съдебно заседание на шестнадесети май две хиляди и шестнадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ЕМАНУЕЛА БАЛЕВСКА

ЧЛЕНОВЕ:

СНЕЖАНКА НИКОЛОВА, ГЕРГАНА НИКОВА

при участието на секретаря Т. Иванова, като разгледа докладваното от съдията Николова гр. д. №******год. и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 290 ГПК и сл.

Образувано е по касационната жалба на В. Л. Н., чрез пълномощника му адв. М. Т., против въззивното решение от 16.10.2015 год. по гр. д. №******год. на Пернишкия окръжен съд, с което е потвърдено първоинстанционното решение от 26.02.2015 год. по гр. д. №******год. на Радомирския районен съд. С него е определена на основание чл. 109а ЗС границата между собствения на касатора неурегулиран поземлен имот в [населено място], махала „П.”, [община], с площ от 660 кв. м., при съседи: от запад имот на Г. М., от изток имот на И. С. и земеделска земя, от север път и имот на наследници на С. И. и от юг-земеделска земя, представляващ по скицата на вещото лице Д. Н. пространството между северозападния ъгъл на сградата, означена с „МЖ” в оцветеното в жълто пространсто по цялата и

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Навигация