Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Жива Декова


Анотация

Въпрос

Какви са правомощията на въззивния съд когато приеме, че искът има друга правна квалификация, а не тази дадена от първоинстанционния съд?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, IІІ гражданско отделение в съдебно заседание на двадесет и осми март две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

МАРИЯ ИВАНОВА

ЧЛЕНОВЕ:

ЖИВА ДЕКОВА, ОЛГА КЕРЕЛСКА

при участието на секретаря Северина Толева

разгледа докладваното от съдията Декова

гр. дело №******год.

Производството е по чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба С. М. С., чрез процесуален представител адв. С., срещу решение от 15.04.2015г., постановено по в. гр. д.№******г. на Варненски окръжен съд, в частта, с която е обезсилено решение от 31.10.2014г. по гр. д.№******г. на Варненски районен съд в частта по предявения от С. М. С. срещу В. М. С. иск и делото е върнато на Варненски районен съд за ново разглеждане на предявеното основание.

Касационното обжалване е допуснато с определение №******г. на основание чл. 280, ал. 1, т. 1 ГПК доколкото по поставения от касатора и уточнен от съда въпрос: „какви са правомощията на въззивния съд когато приеме, че искът има друга правна квалификация, а не тази дадена от първоинстанционния съд е в противоречие със задължителната практика на ВКС: според решение №******г. по гр. д.№1585/2013 г. на ВКС, ІV г. о. и решение

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация