Определение №****/**.**.2022 по дело №****/2022

докладвано от Върховен касационен съд


Анотация

Въпрос

Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд, гражданска колегия, ІV-то отделение, в закрито заседание на 04.05.2022 (четвърти май две хиляди двадесет и втора) година в състав:

Председател: Зоя Атанасова

Членове: Владимир Йорданов

Димитър Димитров

като разгледа докладваното от съдията Димитър Димитров, гражданско дело №******година, за да се произнесе взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 288 ГПК и е образувано по повод на касационна жалба с вх. №******година, подадена от „Т.-Т.“ АД [населено място], срещу решение №******година на Апелативен съд Велико Търново, трети граждански състав, постановено по гр. д. №******година.

С обжалваното решение съставът на Апелативен съд Велико Търново е потвърдил първоинстанционното решение №******година на Окръжен съд Ловеч, постановено по гр. д. №378/2018 година, с което е отхвърлен предявеният от „Т.-Т.“ АД [населено място] срещу [община] отрицателен установителен иск, с правно основание чл. 124, ал. 1 ГПК, за признаване за установено по отношение на общината, че дружеството не й дължи сумата от 11 159.01 лева, представляваща неплатени задължения за данък недвижим имот и такса битови отпадъци, за периода 2010 година-2012 година, дължими се за конкретно изброените в решението недвижими имоти, като наред с това е потвърдил и определение №260 260/10.12.2020 година на Окръжен съд Ловеч, постановено

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Опр. по чл. 288 ГПК за недопускане, Определения по чл. 288 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

Навигация