Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Емануела Балевска


Анотация

Въпрос

За необходимостта от нов доклад от въззивната инстанция и неговото съдържание при конкретно релевирани с въззивната жалба оплаквания за допуснати нарушение на първата инстанция във връзка с доклада и точното приложение на чл. 146 ГПК при разминаване на правната квалификация по доклада и тази, на която е уважен иска.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, състав на второ отделение на гражданска колегия, в открито съдебно заседание на шестнадесети май две хиляди и шестнадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ЕМАНУЕЛА БАЛЕВСКА

ЧЛЕНОВЕ:

СНЕЖАНКА НИКОЛОВА, ГЕРГАНА НИКОВА

при участието на секретар ТЕОДОРА ИВАНОВА изслуша докладваното от съдията БАЛЕВСКА гр. дело №******година, и за да се произнесе, взе предвид:

Производство по чл. 290-293 ГПК.

Д. П. К. и К. П. П. , и двете от [населено място] чрез адв. В. П. -АК В. обжалват и искат да се отмени въззивно Решение Nо 176 от 05.02.2015 година по гр. В. д. Nо 2860/2014 година на ОС- Варна, в частта по уважения иск по чл. 108 ЗС. Поддържа се, че в обжалваната част въззивното решение е процесуално недопустимо, като разгледано по нередовна искова молба- неплатена ДТ по иска по чл. 108 ЗС, респ. неправилно като постановено в нарушение на процесуалния закон, гарантиращи защитата на ответника срещу заявения иск, основания за отмяна по чл. 281, т. 2 и т. 3 ГПК.

Касационно обжалване е допуснато в приложното поле на чл. 280, ал. 1 ГПК по процесуално правния въпрос: за необходимостта от нов доклад от въззивната

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация