Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Емануела Балевска


Анотация

Въпрос

Относно обвързаността на делбения съд от решението по допускане на делбата досежно обекта на делба, произнесен от въззивния съд в смисъл, обратен на този по Решение 115/07.11.2014год. по гр.д. No 2203/2014 год. на ВКС-II г.о. за допустимостта делбения съд да приключи делбеното производство във втората фаза на обекти/ имоти/, различни от тези допуснати до делба.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, състав на второ отделение на гражданска колегия, в открито съдебно заседание на шестнадесети май две хиляди и шестнадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ЕМАНУЕЛА БАЛЕВСКА

ЧЛЕНОВЕ:

СНЕЖАНКА НИКОЛОВА, ГЕРГАНА НИКОВА

при участието на секретар Теодора Иванова

изслуша докладваното от съдията БАЛЕВСКА

гр. дело №******година, и за да се произнесе, взе предвид:

Производство по чл. 290-293 ГПК.

Д. М. Б. и М. Н. Б. от [населено място] чрез адв. Е. П.-АК К. обжалват и искат да се отмени въззивно Решение Nо 927/26.05.2015 година по гр. В. д. Nо 2607/2014 година на ОС- Пловдив по извършване на делбата на правото на строеж на двуетажна двуфамилна жилищна сграда, учредено от [община] върху строително петно No 1, в парцел V кв. 34 по плана на [населено място], при изграден в груб строеж първия жилищен етаж, покрит с дървена конструкция и керемиден покрив, чрез изнасянето му на публична продан. Поддържат, че обжалваното решение е неправилно като постановено в нарушение на материалния закон, процесуалните правила и е необосновано.

Касационното обжалване е допуснато в приложното поле на чл. 280, ал. 1, т. 1 и т. 3 ГПК по процесуалните въпроси за обвързаността на делбения

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК, чл. 280 ал. 1 т. 3 ГПК

Навигация