Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Жива Декова


Анотация

Въпрос

На кого съдебният изпълнител трябва да даде сумите, представляващи разлика в цената на имота и дълга, когато продаденият на публична продан имот е продаден преди проданта на трето лице, обременен с ипотека за обезпечаване дълга на длъжника, и цената на имота е по-голяма от дълга?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, IІІ гражданско отделение в съдебно заседание на двадесет и пети януари две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

МАРИЯ ИВАНОВА

ЧЛЕНОВЕ:

ЖИВА ДЕКОВА, ОЛГА КЕРЕЛСКА

при участието на секретаря Северина Толева разгледа докладваното от съдията Декова гр. дело №******год.

Производството е по чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба А. С. А. от [населено място], чрез процесуален представител адв. А., срещу решение от 30.01.2015г., постановено по гр. д.№******г. на Пловдивски окръжен съд, с което след отмяна на решение от 17.08.2012г. по гр. д.№******г. на Пловдивски районен съд е уважен предявения от В. Д. В. срещу А. С. А. иск с правно основание чл. 74, ал. 1 ЗЧСИ.

Касационното обжалване е допуснато с определение №******г. на основание чл. 280, ал. 1, т. 3 ГПК доколкото по релевирания от касатора въпрос: „на кого съдебният изпълнител трябва да даде сумите, представляващи разлика в цената на имота и дълга, когато продаденият на публична продан имот е продаден преди проданта на трето лице, обременен с ипотека за обезпечаване дълга на длъжника, и цената на имота е по-голяма от дълга, съдебната практика не е достатъчна и следва

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 3 ГПК

Навигация