Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Боян Балевски


Анотация

Въпрос

Не може да бъде издадена заповед за незабавно изпълнение за законната лихва за периода от датата на падежа на главното вземане до подаване на заявлението.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД, ТЪРГОВСКА КОЛЕГИЯ, второ отделение в открито заседание на 20.04. хиляди и шестнадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ТАТЯНА ВЪРБАНОВА

ЧЛЕНОВЕ:

БОЯН БАЛЕВСКИ, ЛЮДМИЛА ЦОЛОВА

и

при участието на секретаря Ирена Велчева като изслуша докладваното от съдия Боян Балевски търговско дело №******г. и за да се произнесе взе предвид следното:

Производството е по чл. 290 ГПК.

По жалба на Б. К. Б. е допуснато касационно обжалване с определение №******г. на ВКС, Второ т. о. на решение №******г. на АС-Варна, ТК по т. д. №******г., САМО В ЧАСТТА, с която е отменено първоинстанционното решение, постановено на 12.03.2014 по т. д. №******г. на ОС-Разград и вместо него е постановено друго, в частта, с която е признато за установено по иск предявен по реда на чл. 422 ГПК във вр. с чл. 417, т. 2 ГПК, че Б. К. Б. дължи на ищеца ДФ“ЗЕМЕДЕЛИЕ“- [населено място] сумата от 9 317,51 лева, лихва–обезщетение за забава за периода 26.10.2006 г. -08.09.2008 г..

В касационната жалба се навеждат оплаквания за необоснованост и нарушение на материалния закон при произнасяне на въззивното решение в обжалваната част.

Ответната страна по касационната жалба ДФ „Земеделие-София не изпраща представител

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 281 т. 2 ГПК

Навигация