Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2014

докладвано от съдия Елеонора Чаначева


Анотация

Въпрос

По какви цени- в България или в чужбина се определя размера на дължимото от застрахователя по застраховка „ГО” обезщетение при непозволено увреждане, причинено от застрахован при него деликвент, когато увредения по деликтното правоотношение е чуждестранно лице и поправянето на вредите е извършено в чужбина?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, ТК, първо търговско отделение, в съдебно заседание на двадесет и осми март две хиляди и шестнадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ЕЛЕОНОРА ЧАНАЧЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

РОСИЦА БОЖИЛОВА, ЛЮДМИЛА ЦОЛОВА

При участието на секретаря: Н. Такева

изслуша докладваното от съдията Ел. Чаначева т. дело №******година, за да се произнесе взе предвид следното:

Производството е по чл. 290 ГПК.

[фирма] /К. О. З. ЗАД/, Г., чрез пълномощника си – адв. А. Д. е подал касационна жалба против решение №******г. по гр. д. №******г. на Софийски градски съд, в частта, с която е потвърдено решение от 15.08.2013г. по гр. д. 34834/2012 г. на СРС.

Касаторът е поддържал оплаквания за нарушение на материалния закон и необоснованост – касационни основания по чл. 281, т. 3 ГПК. По –конкретно е изложил разбирането си за неправилност на решението, поради това, че решаващият състав при определяне размера на обезщетенията за имуществени вреди е съобразил установените цени за ремонт на автомобила, увреден при ПТП, в България, а не в Г.. В тази връзка страната е разгледала обстоятелствата, установени по спора, които счита, че не е взел предвид въззивният съд, а именно -това, че договора между

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация