Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Жанин Силдарева


Анотация

Въпрос

Относно нарушение на принципа на служебно начало, предоставяща му възможност да съдейства на страните за изясняване на делото от фактическа страна.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, гражданска колегия, първо отделение в съдебно заседание на петнадесети март две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ЖАНИН СИЛДАРЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

ДИАНА ЦЕНЕВА, БОНКА ДЕЧЕВА

при секретар Даниела Никова изслуша докладваното от председателя Ж. Силдарева гражданско дело N 4914/2015 год.

Производството е по чл. 290 ГПК.

С определение №******г., постановено по настоящето дело, е допусната касационна проверка на решение №******г. по гр. д. №******г., с което Софийски градски съд е потвърдил решение по гр. д. №******г. на СРС, І г. о., 42 с-в в частта, с която е отхвърлен предявения от Д. П. Ш. срещу Д. М. Б. негаторен иск за осъждане на ответницата да премахне метални колони за парапети, спортни съоръжения, пейки маси и саксии за цветя, да премахне направената замазка върху покривната плоча като възстанови битумната замазка върху същата плоча, представляваща покрив на пристройката, собствена на ищеца, да премахне монтираната врата изпълнена от апартамента й към този покрив-тераса на пристройката, намираща се на първия етаж от жилищната сграда в УПИ ХІІ-332в кв. 1866 по плана на [населено място], м. „Г. глава, с административен адрес [населено място], [улица] е осъден да й заплати сумата

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 3 ГПК

Навигация