Определение №****/**.**.2022 по дело №****/2021

докладвано от Върховен касационен съд


Анотация

Въпрос

Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд, Четвърто гражданско отделение, в закрито заседание на 09.02.2022 (девети февруари две хиляди двадесет и втора) година в състав:

Председател: Зоя Атанасова

Членове: Владимир Йорданов

Димитър Димитров

като разгледа докладваното от съдията Димитър Димитров, гражданско дело №******година, за да се произнесе взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 288 ГПК и е образувано по повод на касационна жалба с вх. №******година, подадена А. И. А., срещу решение №******година на Окръжен съд Пловдив, гражданско отделение, ІХ-ти състав, постановено по гр. д. №******година.

С обжалваното решение съставът на Окръжен съд Пловдив е отменил първоинстанционното решение №******година на Районен съд Пловдив, гражданско отделение, трети граждански състав, постановено по гр. д. №13 175/2019 година в частта му, с която по предявен от А. И. А. срещу Р. Н. А. и И. И. М. иск, с правно основание чл. 26, ал. 2, изр. 1,, предл. пето ЗЗД, е прогласена нищожността на договор за дарение, обективиран в нотариален акт №161, том І, рег. №1384, дело №282/2015 година на К. К.-нотариус с район на действие района на Районен съд Пловдив, вписана под №468в регистъра на Нотариалната камара сключен между Р. Н. А. като дарител и И. И. М.

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Определения по чл. 288 ГПК, Предстои добавяне (допуска/недопуска)

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

Навигация