Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Любка Богданова


Анотация

Въпрос

Съставлява ли груба небрежност на пострадал при трудова злополука работник поведението, изразяващо в липса на елементарно внимание и старание и пренебрегване на основни технологични правила и правила на безопасност, неполагане на грижа, каквато и най- небрежният би положил в подобна обстановка?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, Трето гражданско отделение, в закрито заседание на двадесет и четвърти февруари, две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Капка Юстиниянова

ЧЛЕНОВЕ:

Л. Богданова, С. Димитрова

При секретаря Райна Стоименова като изслуша докладваното от съдията Богданова гр. дело №******г., за да се произнесе взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на [фирма] [населено място], подадена чрез адвокат Х. М. срещу въззивно решение №******г. по гр. д. №******г. на Пернишкия окръжен съд в частта, с която е потвърдено решение №******г. по гр. д. №******г. на Пернишкия районен съд, в частта му с която дружеството е осъдено да заплати на И. П. Й. на основание чл. 200, ал. 1 КТ обезщетение за неимуществени вреди в размер на сумата 9 200 лв. Поддържа се, че решението е постановено в нарушение на материалния закон, при допуснати съществени нарушения на съдопроизводствените правила и е необосновано. Претендират се разноски за производството.

Ответникът по касационната жалба И. П. Й. в писмен отговор, подаден чрез адвокат Т. Ш. изразява становище, че решението е правилно и следва да се остави в сила.

Върховният касационен

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Навигация