Определение №****/**.**.2022 по дело №****/2022

докладвано от съдия Борис Илиев


Анотация

Въпрос

Какъв обем от информация следва да съдържа заповед за налагане на дисциплинарно наказание „уволнение“, за да се счита надлежно мотивирана съгласно изискванията на чл. 195 КТ?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, четвърто гражданско отделение, в закрито съдебно заседание на двадесет и четвърти октомври две хиляди двадесет и втора година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:
Василка Илиева

ЧЛЕНОВЕ:
Борис Илиев, Ерик Василев

като разгледа докладваното от Борис Илиев гр. д.№******[/aam]******г., за да постанови определението, взе предвид следното:

Производството е по чл. 288 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на Столична община /СО/ с искане за допускане на касационно обжалване на въззивно решение на Софийски градски съд №******[/aam]******г. по гр. д.№******[/aam]******г., с което частично е отменено и частично е потвърдено решение на Софийски районен съд от 24.03.2021 г. по гр. д.№******[/aam]******г. и като краен резултат по предявените от Т. А. М. против касатора искове, квалифицирани по чл. 344, ал. 1 КТ, т. 1, т. 2 и т. 3 и чл. 55 ЗЗД, е признато за незаконно и е отменено уволнението, извършено със заповед №******[/aam]******г. на кмета на СО, ищцата е възстановена на заеманата преди уволнението длъжност „старши инспектор”, ответникът е осъден да заплати 7 664,10 лв обезщетение за оставане без работа за период 16.04.2019 г. – 16.10.2019 г. със законната лихва от 17.05.2019 г. и 1

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

  • Решение №****/**.**.2023 по дело №****/2022
    Какъв обем от информация следва да съдържа заповед за налагане на дисциплинарно наказание „уволнение“, за да се счита надлежно мотивирана съгласно изискванията на чл. 195 КТ?
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Опр. по чл. 288 ГПК за допускане, Определения по чл. 288 ГПК, Решено

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне, чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация