Определение №****/**.**.2022 по дело №****/2022


Класификация

  • Вид съдебен акт:
  • Колегия/Отделение: II-ро отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

Анотация

Въпрос

Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

Отговор
За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

Върховният касационен съд на Република България, Второ гражданско отделение, в закрито съдебно заседание на осемнадесети октомври през две хиляди и двадесет и втора година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: КАМЕЛИЯ МАРИНОВА

ЧЛЕНОВЕ: ВЕСЕЛКА МАРЕВА ЕМИЛИЯ ДОНКОВА

като разгледа докладваното от съдия Камелия Маринова гр. д. №******г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 288 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на Е. Д. К. и А. И. К., чрез пълномощника им адвокат М. Х., против решение №******г., постановено по гр. д. №******г. на Окръжен съд - Хасково, с което е потвърдено решение №******г. по гр. д. №******г. на Районен съд - Хасково за разпределение на основание чл. 32, ал. 2 ЗС ползването на поземлен имот с идентификатор *** между Н. Г. Б., Е. и А. К., З. А. Х., С. А. Н. и Ю. Ф. Х..

Отговор на касационната жалба по реда и в срока по чл. 287, ал. 1 ГПК са подали Н. Г. Б. чрез пълномощника си адвокат В. З. и С. А. Н. чрез пълномощника си адвокат И. И..

Касационната жалба е процесуално недопустима и следва да бъде оставена без разглеждане, а настоящото производство – прекратено. Въззивните решения в производство за разпределение ползването на съсобствен имот по чл. 32, ал. 2 ЗС са окончателни и не подлежат на касационно обжалване, в който смисъл е изричната норма на чл. 280, ал. 3, т. 2 ГПК, а следователно и атакуваното въззивно решение е влязло в сила с постановяването му.

Касаторите следва да възстановят на Н. Г. Б. направените по повод недопустимата касационна жалба разноски в размер на 400 лв., представляващи възнаграждение на адвокат В. З..

С оглед горните мотиви, Върховният касационен съд, Второ гражданско отделение

О П Р Е Д Е Л И:

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ касационна жалба вх. №174 от 10.01.2022 г. на Е. Д. К. и А. И. К., чрез пълномощника им адвокат М. Х., против решение №215/29.11.2021 г., постановено по гр. д. №443 по описа за 2021 г. на Окръжен съд – Хасково, постановено в производство по чл. 32, ал. 2 ЗС, като ПРЕКРАТЯВА настоящото гр. д. №1265 по описа за 2022 г. на Върховния касационен съд на Република България, Второ гражданско отделение.

ОСЪЖДА Е. Д. К., ЕГН [ЕГН] и А. И. К., ЕГН [ЕГН], двамата с адрес: [населено място], [улица], ет. 2 да заплатят на Н. Г. ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

или

Вижте абонаментните планове


Свързани съдебни актове

Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирани норми и термини

0 0 гласа
Рейтинг
Запишете се
Известявайте ме за
0 Коментари
Inline Feedbacks
Всички коментари