Определение №****/**.**.2022 по дело №****/2021


Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения за недопускане
  • Колегия/Отделение: III-то отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

Анотация

Въпрос

Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

Отговор
За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

ВЪРХОВНИЯТ КАСАЦИОНЕН СЪД, Трето гражданско отделение, в закрито съдебно заседание на втори ноември през две хиляди двадесет и втора година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: МАРИО ПЪРВАНОВ

ЧЛЕНОВЕ: МАРГАРИТА ГЕОРГИЕВА

НИКОЛАЙ ИВАНОВ

като разгледа докладваното от съдията Николай Иванов гражданско дело №******година, за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство е по реда на глава ХХII ГПК.

С определение №******г. по настоящото дело е допуснато касационното обжалване на въззивно решение №******г., постановено по възз. гр. д. №******г. по описа на Окръжен съд - гр. Ловеч, а на касатора С. Д. С. са дадени указания, в едноседмичен срок от връчване на съобщението, да представи по делото документ за внесена по сметка на Върховния касационен съд държавна такса в размер 302,48 лв., за разглеждане на касационната жалба по същество.

На 11.10.2022 г. на касатора, чрез неговия пълномощник адв. С. С. от ЛАК надлежно е връчен преписът от определението, включително със съобщение на указания по задължението за внасяне на таксата и за представяне на банковия документ. До 18.10.2022 г. (последната дата от изтичане на срока) документ удостоверяващ внасянето на държавна такса, не е представен.

С оглед изложеното касационната жалба следва да бъде върната, а производството по гр. дело №******г. по описа на Върховния касационен, съд следва да се прекрати.

При този изход на делото, на ответника по жалбата Г. М. С., следва да се присъдят направените в настоящото производство разноски в размер на 300 лв., представляващи заплатено адвокатско възнаграждение.

При тези мотиви, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

ВРЪЩА касационна жалба подадена С. Д. С., чрез пълномощник адв. С. С. от ЛАК, срещу решение №260083/26.07.2021 г., постановено по възз. гр. д. №628/2020 г. по описа на Окръжен съд - гр. Ловеч.

ПРЕКРАТЯВА производството по гр. дело №4318/2021 г. по описа на Върховния касационен съд.

ОСЪЖДА С. Д. С. от [населено място], с ЕГН-[ЕГН], със съд. адрес: [населено място], [улица] ет. 3, да заплати на Г. М. С. от [населено място], [улица], с ЕГН- [ЕГН], сумата 300 лв. - разноски за касационното производство.

Определението може да се обжалва с частна жалба С. Д. С., пред друг състав на Върховния касационен съд, в едноседмичен срок от връчването на преписа.


Свързани съдебни актове

Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

или

Вижте абонаментните планове


Свързани съдебни актове

Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирани норми и термини

0 0 гласа
Рейтинг
Запишете се
Известявайте ме за
0 Коментари
Inline Feedbacks
Всички коментари