Определение №****/**.**.2023 по дело №****/2022

докладвано от съдия Тотка Калчева


Анотация

Въпрос

За допустимите доказателствени средства за установяване по смисъла на чл. 181 ГПК на достоверна дата на частен документ.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВНИЯТ КАСАЦИОНЕН СЪД на Република България, Търговска колегия, I отделение, в закрито заседание на двадесет и четвърти април през две хиляди двадесет и трета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Тотка Калчева

ЧЛЕНОВЕ: Вероника Николова, Мадлена Желева

при секретаря......................................, след като изслуша докладваното от съдия Калчева, т. д. №******г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 288 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на Б. С. Х., [населено място], срещу решение №******г., постановено по т. д.№******г. от Софийски апелативен съд, с което е потвърдено решение №******г. по т. д.№******г. на Софийски градски съд за отхвърляне на предявените от касатора против „И.-21“ АД /н./, [населено място] и М. Г. С., [населено място], искове за установяване на основание чл. 694, ал. 2, т. 2 ТЗ съществуването на неприети в производството по несъстоятелност на „И.-21“ АД парични вземания, които са били предмет на прехвърляне от Л. П. П. на Б. С. Х. с договор за цесия от 03.02.2017 г., както и за установяване на основание чл. 694, ал. 3, т. 1 ТЗ несъществуването на приети в производството по несъстоятелност на „И.-21“ АД парични вземания, предявени от М. Г. С., които са били предмет на

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Висящи, Опр. по чл. 288 ГПК за допускане, Определения по чл. 288 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация