Анотация

Въпрос

Очевидна необоснованост и допуснати съществени нарушения на съдопроизводствените правила, относно изводът за липса на правен интерес на ищеца от защита чрез два иска по чл. 124, ал. 4 ГПК.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД, ТЪРГОВСКА КОЛЕГИЯ, Първо отделение в закрито заседание на 27 април, две хиляди двадесет и трета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: БОЯН БАЛЕВСКИ

ЧЛЕНОВЕ: КРИСТИЯНА ГЕНКОВСКА, АНЖЕЛИНА ХРИСТОВА

като изслуша докладваното от съдия Боян Балевски търговско дело №******г. за да се произнесе взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 288 ГПК.

Образувано е по касационна жалба от страна на пълномощника на Д. А. Д. ЕГН: [ЕГН] - в качеството му на ЕТ“АРИ 2009-Д. Д.“ ЕИК[ЕИК] срещу решение №******г. на Старозагорски окръжен съд по в. т. д. №******г. с което е обезсилено като недопустимо първоинстанционното решение №******г. по гр. д. №******г. на РС-Казанлък в обжалваните пред въззивния съд части и е прекратил производството по съответните искове, поради недопустимостта им в частта, с която е било признато за установено по предявените от Д. А. Д. ЕГН: [ЕГН] в качеството му на ЕТ“АРИ 2009-Д. Д.“ ЕИК[ЕИК] срещу адвокат И. Д. Н. ЕГН: [ЕГН] с постоянен адрес гр. Ст. З., [улица] искове с правно основание чл. 124, ал. 4, изр. 1 ГПК, че адвокатско пълномощно от 10.10.2019 г., съставено от името на ищеца за упълномощаване на адвокат И. Д. Н., декларация по чл. 13, ал. 4

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Висящи, Опр. по чл. 288 ГПК за допускане, Определения по чл. 288 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 2 пр. 3 ГПК

Навигация