Определение №****/**.**.2023 по дело №****/2022

докладвано от Върховен касационен съд


Анотация

Въпрос

за точното прилагане на закона и за развитието на правото. Твърди се, че решението в обжалваните му части е и очевидно неправилно.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД на Република България, Търговска колегия, Първо отделение, в закрито заседание на шестнадесети март през две хиляди двадесет и трета година, в състав

ПРЕДСЕДАТЕЛ: БОЯН БАЛЕВСКИ

ЧЛЕНОВЕ: КРИСТИЯНА ГЕНКОВСКА

АНЖЕЛИНА ХРИСТОВА

като изслуша докладваното от съдия Христова т. д. №******г. и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 288 ГПК.

Образувано е по касационни жалби от К. Г. Х. и П. В. Х., двамата чрез адв. Д. Г. срещу решение №******г. по в. гр. д. №******г. на Окръжен съд съд-Хасково в частта, с която е потвърдено решение №******г., постановено по гр. д. №******г. от Районен съд- Хасково за отхвърляне на исковете им с правно основание чл. 226, ал. 1 КЗ /отм./, предявени срещу ЗАД „Армеец“, [населено място] за сумите както следва: сумата 10 000 лева- разлика между претендираните 15 000 лева К. Х. и присъдените й 5 000 лева и сумата 12 000 лева- разлика между претендираните 15 000 лева П. Х. и присъдените му 3 000 лева, представляващи обезщетение за неимуществени вреди /болки и страдания/ от претърпените от тях телесни увреждания в резултат на ПТП от 19.08.2015г., причинено виновно от водач на МПС, застрахован по застраховка „Гражданска отговорност“ при

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Опр. по чл. 288 ГПК за недопускане, Определения по чл. 288 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

Навигация