Анотация

Въпрос

Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, Четвърто гражданско отделение в закрито заседание на първи ноември през две хиляди двадесет и втора година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Мими Фурнаджиева

ЧЛЕНОВЕ: Велислав Павков

Десислава Попколева

като разгледа докладваното от съдия Попколева гр. дело №******[/aam]******год., за да се произнесе взе предвид следното:

Производството е по чл. 248, ал. 1 ГПК.

Подадена е молба Д. В. С. за изменение на постановеното по настоящото дело определение №******[/aam]******г. в частта за разноските, присъдени на ответника по касация „Билдинг Ремонт Строй“ ООД, чрез намаляването им поради прекомерност. Молителят твърди, че обжалвания интерес е 5 613 лв., поради което присъдените разноски за адвокатско възнаграждение следва да бъдат намалени до размера, посочен в чл. 9, ал. 3 Наредба №******[/aam]******г, а именно на 500,00 лв.

Насрещната страна по молбата - „Билдинг Ремонт Строй“ ООД, не е взела становище по молбата с правно основание чл. 248 ГПК.

Върховният касационен съд, състав на Четвърто гражданско отделение приема, че молбата е допустима, доколкото е депозирана в срока по чл. 248, ал. 1 ГПК, но е неоснователна.

С определение №******[/aam]******г. по настоящото дело съставът на Четвърто гражданско отделение на ВКС не е допуснал касационно

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Определения по чл. 248 ал. 2 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

Навигация