Анотация

Въпрос

е налице допълнително основание съгласно чл. 280, ал. 1, т. 1 ГПК поради противоречие с: решение №83 от 06.07.2009 г. по т. д. №795/2008 г. на ВКС, II т. о.; решение №66 от 03.07.2012 г. по т. д. №619/2011 г. на ВКС, II т. о.;

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД на Република БЪЛГАРИЯ, Търговска колегия, Второ отделение, в закрито съдебно заседание на шести декември през две хиляди двадесет и втора година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: КОСТАДИНКА НЕДКОВА

ЧЛЕНОВЕ: НИКОЛАЙ МАРКОВ

ГАЛИНА ИВАНОВА

като изслуша докладваното от съдия Галина Иванова т. д. №******г. и за да се произнесе, взе предвид следното:

В. Г. Й. чрез адвокат А. А. обжалва решение №******г. по гр. д. 5319/2019 г., САС, 2 с-в, в частта, с която е потвърдено решение по гр. д. 6199/2015 г., СГС, I-4 състав, с което е отхвърлен иска над уважения размер от 20 000 лв до размер на сумата от 50 000 лв за присъждане на обезщетение за неимуществени вреди от причинени болки и страдания в ПТП, настъпило на 13.04.2014 г.

Излага съображения за нарушение на материалния закон – конкретно на нормата на чл. 52 ЗЗД, като сочи всички увреждания, които е получил. Счита, че не е оценено влошаването на здравословното състояние, както и необходимите последващи операции, които следва да се проведат, за да се подобри здравето му. Не била взета предвид възрастта му и влошаването на здравето. Не били оценени емоционалните и психически му страдания. Сочи, че за определяне

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Опр. по чл. 288 ГПК за недопускане, Определения по чл. 288 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

Навигация