Анотация

Въпрос

е осъществено допълнителното основание съгласно чл. 280, ал. 1, т. 1 ГПК, като даденото от въззивния съд в случая разрешение било в противоречие с решение №******г. по т. д. 1422; решение №******г. по т. д. 60 341/2016 г., I ГО на ВКС.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД на Република БЪЛГАРИЯ, Търговска колегия, Второ отделение, в закрито съдебно заседание на двадесет и втори ноември през две хиляди двадесет и втора година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: КОСТАДИНКА НЕДКОВА

ЧЛЕНОВЕ: НИКОЛАЙ МАРКОВ

ГАЛИНА ИВАНОВА

като изслуша докладваното от съдия Галина Иванова т. д. №******г. и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 288 ГПК.

Г. С. Б. и М. С. Б. чрез адвокат П. К., обжалват решение №******г. по в. гр. д. 2998/2020 г., САС, 2 състав, в частта, с която е отменено решението на Софийски градски съд от 23.01.2020 г. по гр. д. 13890/2017 г., СГС, с която са присъдени на жалбоподателите - ищци на основание чл. 432 КЗ, обезщетение за неимуществени вреди за разликата над 40 000 лв до сума от 85 000 лв, и вместо това в тази част са отхвърлени претенциите, както и в частта, с която е отменено решението относно исковете за обезщетение за забава с правно основание чл. 86 ЗЗД и вместо него са отхвърлени исковете върху отменената част от обезщетението за неимуществени вреди и в частта, с която е потвърдено решението на СГС в отхвърлителната

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Опр. по чл. 288 ГПК за недопускане, Определения по чл. 288 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

Навигация