Анотация

Въпрос

от значение за изхода на спора са тези, които са били включени в предмета на делото, индивидуализиран чрез основанието и петитума на иска и са обусловили правната воля на съда.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, Търговска колегия, Второ отделение в закрито заседание на двадесет и осми февруари през две хиляди двадесет и трета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: АННА БАЕВА

ЧЛЕНОВЕ: КРИСТИАНА ГЕНКОВСКА

ЛЮДМИЛА ЦОЛОВА

като разгледа докладваното от съдия Цолова т. д.№******г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 288 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на ЗД“Евроинс“АД срещу решение №******г. по гр. д. №******г. на Софийски апелативен съд, с което след частична отмяна на решение №******г., поправено с решение от 02.11.2018г., по гр. д.№******г. по описа на Софийски градски съд, застрахователното дружество е осъдено да заплати на Д. Т. Т. и на С. Д. Т. още 15000 лв. /на първия/ и 21 000 лв. /на втория/, над присъдените им от първата инстанция по 15 000 лв. на всеки, представляващи застрахователни обезщетения за неимуществени вреди от смъртта на Е. К. А., загинала при ПТП на 21.01.2012г., ведно със законната лихва, като в останалата му част решението на Софийски градски съд е потвърдено.

Срещу частта от така постановеното решение, с която исковете срещу него са уважени над 10 000 лв. за първия ищец и 12 000 лв.

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Опр. по чл. 288 ГПК за недопускане, Определения по чл. 288 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

Навигация