Анотация

Въпрос

да са разрешени в противоречие с практиката на ВКС по ППВС 4/1968г. и ТР 1/2014г. на ОСТК на ВКС – чл. 280, ал. 1, т. 1 ГПК. Сочи, че въпросите са от значение за точното прилагане на закона, както и за развитието на правото - чл. 280, ал. 1, т. 3 ГПК.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД на Република България, Търговска колегия, Второ отделение в закрито заседание на втори май две хиляди двадесет и трета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЕМИЛИЯ ВАСИЛЕВА ЧЛЕНОВЕ: АННА БАЕВА

ЗОРНИЦА ХАЙДУКОВА

изслуша докладваното от съдия Зорница Хайдукова т. д. №******г., и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 288 ГПК.

Образувано е по две касационни жалби на ищеца М. Х. М. и на ответника „Застрахователно акционерно дружество Армеец“ АД срещу решение №******г. по гр. д. №******г. по описа на Софийски апелативен съд, с което е потвърдено решение №******г. по гр. д. №******г. по описа на Софийски окръжен съд, ТО, с което ответникът „Застрахователно акционерно дружество Армеец“ АД е осъден да заплати на ищеца М. Х. М. на основание чл. 432 КЗ сумата от 100 000 лв. – застрахователно обезщетение за претърпени неимуществени вреди, причинени от смъртта на нейната майка Х. П. Х., настъпила в резултат на ПТП на 17.11.2019г. на пътен участък между [населено място] и [населено място], в резултат от удар с автомобил „Хюндай“ „Матрикс“ с рег. н. СА 3465 СХ, за който е сключен договор за задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите при ответника,

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Опр. по чл. 288 ГПК за недопускане, Определения по чл. 288 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

Навигация