Решение №****/**.**.2023 по дело №****/2021

докладвано от съдия Мими Фурнаджиева


Анотация

Въпрос

Допустимо ли е прекратяването на трудовото правоотношение от страна на работодателя в частност-с налагането на дисциплинарно наказание „уволнение“ във форма различна от писмената? (По иск на служите срещу „Х. груп“ ЕООД за отмяна на дисциплинарно уволнение от длъжността „салонен управител“)

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, гражданска колегия, четвърто гражданско отделение, в публично съдебно заседание на деветнадесети октомври през две хиляди двадесет и втората година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: МИМИ ФУРНАДЖИЕВА

ЧЛЕНОВЕ: ЗОЯ АТАНАСОВА, ВЛАДИМИР ЙОРДАНОВ

при участието на секретаря Диана Аначкова, като разгледа гр. д. №******г., докладвано от съдия Фурнаджиева, за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационната жалба на „Х. груп“ Е., със седалище и адрес на управление в [населено място], представлявано от управителя Р. Г., чрез адв. Р. Р., против решение №******г., постановено по в. гр. д. №******година по описа на Окръжен съд Стара Загора, с което е отменено решение №******г., постановено по гр. д. №******г. по описа на Районен съд Стара Загора, и вместо него е признато за незаконно прекратяването на трудовото правоотношение на основание чл. 330, ал. 2, т. 6 КТ за длъжността „салонен управител“ на Д. Н. И., с адрес в [населено място], извършено със заповед №16/28.07.2020 г. на управителя на дружеството, и наложеното дисциплинарното наказание „уволнение е отменено, а в тежест на дружеството са възложени такси и разноски.

С определение №561 от 6 юли 2022 г.,

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация