Решение №****/**.**.2023 по дело №****/2022

докладвано от съдия Димитър Димитров


Анотация

Въпрос

Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд, Четвърто гражданско отделение, в публичното заседание на 28.09.2022 (двадесет и осми септември две хиляди двадесет и втора) година в състав:

Председател: Зоя Атанасова

Членове: Владимир Йорданов

Димитър Димитров

при участието на секретаря ДИАНА АНАЧКОВА, като разгледа докладваното от съдията Димитър Димитров, гражданско дело №******година, за да се произнесе взе предвид следното:

Производството по делото е по реда чл. 307, ал. 2 ГПК и е образувано по молба с вх. №******година, подадена от УНСС [населено място] за отмяна на влязлото в сила решение №******година, постановено по гр. д. №******година по описа на ВКС, ГК, ІІІ г. о., на основание чл. 303, ал. 1, т. 5 ГПК.

Ответникът по молбата за отмяна Т. З. М. е подал отговор на същата с вх. №******година, с който я е оспорил като неоснователна и и поискал оставянето й без уважение.

С оглед на датата, на която УНСС [населено място] твърди, че е узнало влизане за решението-15.03.2021 година и датата, на която е подадена молбата за отмяна-29.03.2021 година трябва да се приеме, че е спазен предвидения в чл. 305, ал. 1, т. 5 ГПК преклузивен срок за сезиране на съда.

Върховният касационен съд, гражданска

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 307 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 303 ал. 1 т. 5 ГПК

Навигация