Анотация

Въпрос

Относно предпоставките за реализиране на отговорността по чл. 49 ЗЗД.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, Второ гражданско отделение, в закрито заседание на шестнадесети януари през две хиляди двадесет и трета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: СНЕЖАНКА НИКОЛОВА

ЧЛЕНОВЕ: ГЕРГАНА НИКОВА, СОНЯ НАЙДЕНОВА

като изслуша докладваното от съдията Николова гр. д. №******год. по описа на ВКС, II г. о. и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 288 ГПК, вр. с чл. 280 ГПК, ал. 1 и ал. 2.

С решение №******год. по в. гр. д. №******год. по описа на Окръжен съд – Пловдив, след частична отмяна на първоинстанционното решение от 09.02.2021 год. по гр. д. №******год. на Районен съд – Пловдив, е уважена претенцията на Д. А. С. за осъждане на Община – Пловдив да му заплати сумата 12 989,13 лв. от общо претендираните 17 559,73 лв., като обезщетение за причинени имуществени вреди от действието или бездействието на служители на общината, респективно на наети от нея лица.

Обжалваният съдебен акт е допълнен по реда на чл. 250 ГПК с решение №******год., като в полза на ищеца е присъдена и законната лихва върху определеното обезщетение, считано от датата на подаване на исковата молба в съда /25.10.2019 год./ до

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Висящи, Опр. по чл. 288 ГПК за допускане, Определения по чл. 288 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация