Определение №****/**.**.2023 по дело №****/2022

докладвано от съдия Соня Найденова


Анотация

Въпрос

от значение за изхода на делото и обусловили неговото решаване, а излагат оплаквания за неправилност, които не могат да обосноват допускане до касационно обжалване, а и цитираната от касаторите съдебна практика на ВКС е по неотносими към настоящия спор въпроси. Молят касационното обжалване да не се допуска, претендира разноски за касационното производство.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, гражданска колегия, Второ отделение, в закрито заседание на шести февруари две хиляди двадесет и трета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: СНЕЖАНКА НИКОЛОВА

ЧЛЕНОВЕ: ГЕРГАНА НИКОВА

СОНЯ НАЙДЕНОВА

изслуша докладваното от съдия Соня Найденова гр. дело №******г.

Производство по чл. 288 ГПК.

Образувано по обща касационна жалба на А. Т. П., Д. В. П. и А. В. П., подадена чрез процесуалния им представител адв. П. Д. от АК – П., против решение №******г. по в. гр. д. №******г. по описа на ОС – Кърджали.

В касационната жалба се твърди, че въззивното решение е неправилно поради нарушение на материалния закон, съществени процесуални нарушения, и е необосновано. С изложението по чл. 284, ал 3, т. 1 ГПК към касационната жалба се сочи наличие на основание за допускане касационно обжалване поради произнасянето от въззивния съд по въпроси, в противоречие с посочена практиката на ВКС - сочещо на основание по чл. 280, ал. 1, т. 1 ГПК. Молят въззивното решение да се отмени и предявеният иск да бъде отхвърлен, претендират разноски.

Ответните страни по касационната жалба - ищци в производството А. Г. Т. и Р. К. Т., чрез процесуалния си представител адв. Д.

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Опр. по чл. 288 ГПК за недопускане, Определения по чл. 288 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

Навигация